DET SOM IKKE HAR EN BEGYNNELSE, KAN IKKE HA EN ENDE

En orgelkonsert med opplest lyrikk og oppløst tid.

Erlend Nødtvedt, opplesning
Nils Henrik Asheim, orgel

Onsdag 23. september kl 20.00
Johanneskirken
Kr 150/75
Kjøp billetter

 

Erlend Nødtvedt – Foto: Elias Dahlen

 

Nødtvedt leser fra sine egne dikt og Asheim framfører improvisasjoner på orgel. I en tid hvor utviklingen i samfunnet er usikker, tiden stadig synes å bli skrudd tilbake, og vi kastes mellom brå utfordringer og underlig ventemodus, reflekteres det over kontinuitet og forgjengelighet, og hva som driver oss.

Livet er en ren flamme og vi lever av en usynlig sol inni oss.

 

Erlend Nødtvedt (f.1984) er ansett som en av sin generasjons mest sentrale lyrikere. Hans dikt har en særegen energisk, vilter og besvergende form som har brakt noe nytt inn i norsk poesi. Han har utgitt tre diktsamlinger og vunnet mange priser. Nødtvedt ble kåret til en av de ti fremste unge, norske forfatterne av Morgenbladet og Norsk Litteraturfestival i 2015.

 

Nils Henrik Asheim – Foto: Line Owren

Nils Henrik Asheim (f.1960) er en profilert norsk komponist og musiker som blant annet er kjent for sin originale og personlige måte å improvisere på orgel.  I sin stilling i Stavanger konserthus har han kontinuerlig utviklet nye konserkonsepter og vunnet mange nye publikummere for orgelet. Som komponist har han mottatt bl.a. Nordisk Råds Musikkpris, for verket Muohta, basert på 18 samiske ord for snø, et verk som i høst er aktuelt på ny CD med det Norske Solistkor.

 

Arrangeres i samarbeid med:

Festival for kirkemusikk