En lille dansk salmehistorie

  • 13.00 1. november LITTERATURHUSET lørdag  Salmens forvandlinger. En lille dansk salmehistorie. Bjørgvin Kirkeakademi. Erik A. Nielsen foredrag, Bjørn Lien orgel

120 min inkludert pause
Dørene åpnes 20 minutter før foredragsstart.

Erik A. Nielsen er professor i dansk litteratur, og har forsket og publisert i skjæringspunktet mellom litteraturvitenskap, teologi og kunsthistorie.
Forfatterskapet omfatter blant annet litteraturhistorie, billedkunst, retorikk og liturgikk, samt biografier over salmedikterne Kingo og Brorson.

Erik A. Nielsen teologiske produksjon inkluderer blant annet «Den skjulte gudstjeneste» (1987), «Solens fødsel» (1998) og trebindsverket «BILLEDSPROG» («Kristendommens retorik» (2009), «Thomas Kingo» (2010) og «H.A. Brorson» (2013), et verk som avsluttes med et ikonografisk leksikon over det kristne billedsprog, med arbeidstittelen «LEKS­IKON». Dobbel­forelesningen til Erik A. Nielsen tar særlig for seg Kingo, Brorson og Grundtvig, og vil suppleres av salmesang.

Bjørgvin Kirkeakademi er en selvstendig bevegelse som ble stiftet i samarbeid med Bergen domkirke menighet, Studentmenigheten og Bymisjonen i Bergen.
Akademiet ønsker å være:
En bevegelse som tar kirkens kulturansvar på alvor.

Et forum for fordypning og meningsbrytning om tidsaktuelle problemer i kultur og samfunnsliv, så vel som om de evige spørsmål.
Et fristed som fremmer dialog og kommunikasjon mellom kirken og grupper innen kultur og samfunnsliv, hvor mennesker kan møte respekt for eget ståsted.

Festival for kirkemusikk