Fra Bergen til Baku – en salmereise med Eyvind Skeie

Salmedikter, forfatter og prest Eyvind Skeie er oppvokst på Askøy og hadde sin ungdomstid i Bergen. I året 1976 vant han en salmekonkurranse i Bergens Tidende. Siden fortsatte han å skrive salmer og sanger og har nå registrert over 1500 verk i Tona, omlag halvparten salmetekster.

– Fra bergenstiden var det særlig to personer som betydde noe for mine interesse for salmetekster, det var Per Lønning, som var leder for juryen i salmekonkurransen og domprost i Domkirken hvor min far var kapellan, og Olaf Hillestad, som både inspirerte og utfordret, sier Eyvind Skeie.

Eyvind Skeie er ordinert prest. Etter fem år som menighetsprest i Tromsø ble han ansatt i Kirkens Bymisjon i Oslo i 1980. Dette ble utgangspunktet for et aktivt liv i grensefeltet mellom kirke og kultur. I 1986 ble Skeie frilanse forfatter, og har bak seg et ganske omfattende forfatterskap i mange sjangre.

– Salmen har likevel alltid vært kjernevirksomheten min, sier Eyvind Skeie. – Gjennom salmene har jeg samarbeidet med svært mange komponister, musikere og sangere i hele Norden. Det vil jeg gjerne fortelle litt om på denne salmekvelden, samtidig som jeg presenterer noen av salmene mine.

– I kirkens nye salmebok har Eyvind Skeie 55 egne og oversatte tekster. Men hva har alt dette med Baku å gjøre?

– To av mine salmer i salmeboken hadde ikke vært der hvis jeg ikke har tilbrakt en del til i Baku ved det Kaspiske hav, svarer Skeie. –Det forteller jeg gjerne om til dem som vil komme!

Velkommen til en salmekveld med munterhet og dybde!

Mariakirken
Torsdag 20. oktober kl. 19.30
Bill.  50

I samarbeid med Bjørgvin kirkeakademi

Kjøp billett her

Eyvind Skeie 1

Festival for kirkemusikk