Himlaleite

Foto: Finn Våga

Himlaleite er en ny sang, med tekst av Kjartan Fløgstad og tone av Gabriel Fliflet. Fløgstads tekst er på samme tid konkret og undrende. Vi hører om et naturens grenseland, et møte mellom det synlige og usynlige, mellom liv og død, mellom jord og himmel. Sangen har gitt navn til denne konserten med nylaget, melodisk musikk av Gabriel Fliflet. Kjartan Fløgstad har også laget tekster om pilgrimsleien til Røldal og Adam og Eva, vi får instrumentalmusikk, flerstemt vokal og sanger med tekster av bl. a. Aslaug Låstad Lygre og Richard Burgess.

Gabriel Fliflet har hele sitt liv latt seg begeistre av ulike former av folkemusikk. Mange kjenner ham som trekkspiller og sanger i duoen Fliflet/Hamre. I Himlaleite er han også pianist. Han har laget en rekke bestillingsverk, bl. a. til Festspillene i Bergen og Vossajazz. I konserten Himlaleite har med seg to av Norges aller beste folkemusikere.

Berit Opheim er vokalist i særklasse, ikke bare er hun en av våre beste folkesangere, hun kan også briljere som Nattens dronning i Mozarts «Tryllefløyten» eller trollbinde Carnegie Hall med sublime tolkninger av middelaldermusikk.

Jorun Marie Kvernberg er en mester på fele og hardingfele, og spiller med stor glød og innlevelse.

Festival for kirkemusikk