Nordisk salmejazz fra Brorsons

 

Kirken på Nørrebro

Brorsons Kirke ligger på det indre Nørrebro. Vi ved godt, at der er mange her, som ikke er kristne. Men i stedet for at lukke os inde, vil vi gå i dialog med dem, som har en anden tro. Vi vil gerne arbejde på tværs af kulturer og religioner. Vi tror på, at der er meget, vi kan dele med hinanden, og det bedste udgangspunkt for dette er, at vi respekterer hinandens forskelligheder.

Brorsons Kirke  er danmarks eneste folkekirke med en rytmisk musikkprofil. Fokus er på jazz, elektronica, rock og songwriter-genren.

 


Janne Mark
(f. 1973) har etablert seg som en av de mest overbevisende salmediktere og komponister i hennes generasion i Danmark og internasjonalt, med utgivelsen ’Pilgrim’ på det tyske jazz-label ACT. Musikalsk befinner hun seg på et spor mellom salmer, jazz og folketoner. Hennes bakgrunn i det danske singer-songwriter-miljøet , parallelt med arbeidet som sanger og musikkutvikler i Brorsons Kirke har gjort henne i stand til å skape en ny meditativ salmestil med en karakterfull enkelhet, hvor omdreiningspunktet er det melodisk fellessangbare. Dette understrekes på ’Pilgrim’ i samarbeidet med den unike norske trompetisten Arve Henriksen.

«Uendelig Vakkert» – Tor Hammerø
Les hele anmeldelsen av Pilgrim her

Pilgrim fra release-konserten i Brorsons Kirke, 7. februar 2018
Igen berørt med Arve Henriksen

 


Esben Eyermann
(f. 1973) Bassist, kapellmester, arrangør. Basert i Brorsons Kirke siden 2000, hvor han sammen med Janne har utviklet et nytt nordisk kirkemusikalsk uttrykk. Han har et omfattende samarbeid med Copenhagen Jazzfestival og spillestedet ALICE (Det gamle Copenhagen Jazzhouse) med avvikling av konserter i Brorsons Kirkes unike rom. Han har senest medvirket på Jannes album ’Pilgrim’.

 


Henrik Gunde
(f. 1969) er en av danmarks mest etterspurte jazzpianister. Han har spilt med bl.a Danmarks Radios Storband, Jan Harbecks kvartett, tenorsaksofonisten Fredrik Lundin, og visesangeren Erik Grib. Han passer inn i alle formater og behersker de fleste stilarter. Henrik Gundes inspirasjoner er tallrike, men spenner aldri ben for personligheten. GUNDE NOW! er Henriks første utgivelse helt etter eget hode.

Artistfotos: Niels Dejgaard

Festival for kirkemusikk