Memorabilia

 

 

Jazz og vokal forenes i et sakralt, lyrisk uttrykk 

Hvilke minner sitter vi igjen med etter hvert som tiden går? Hvilke episoder og opplevelser er minneverdige, og hva fester seg?

Minutter, kanskje timer, av din egen eksistens. Som du har glemt, men som jeg husker. Du lever et hemmelig liv i en annens minne.

Tor Ulven

 

Memorabilia ble skrevet i 2016 av jazzbassist og komponist Mats Eilertsen, og er et verk for to trioer: Mats Eilertsen trio, en pianotrio i jazz-segmentet, og vokalensemblet Trio Mediæval. Musikken forener de to trioene i et sakralt, lyrisk uttrykk, som også gir pianotrioen rom til å improvisere. Tekstene er en blanding av tradisjonelle messeledd og dikt av den norske lyrikeren Tor Ulven. Mørke og dramatikk møter fine betraktninger og skråblikk på livet, satt sammen med instrumentalpartier.

 

Mats Eilertsen er en ettertraktet bassist, aktiv i en rekke band og ensembler i inn- og utland. Han er både en stødig bassist og en eksperimentell musiker, som gjerne utforsker nye lyder og uttrykk. Eilertsen har gitt ut 9 album under eget navn.  Han er også komponist og skrev verket Memorabilia for Trondheim Jazzfestival i 2016.

 


Mats Eilertsen Trio
 består, foruten Eilertsen selv, av pianist Harmen Fraanje og trommeslager Thomas Strønen. Ensemblet har mottatt strålende kritikker for sine to album. Vinteren 2019 kommer de med et nytt album for det tyske plateselskapet ECM.

 

Trio Mediæval ble startet i 1997, og består i dag av Anna Maria Friman, Linn Andrea Fuglseth og Jorunn Lovise Husan. Trioen synger engelsk, italiensk og fransk middelaldermusikk, egne arrangementer av nordiske middelalderballader og samtidskomposisjoner skrevet spesielt for dem. Trio Mediæval har opptrådt over store deler av verden og har samarbeidet med komponister som Anna Clyne, Gavin Bryars, Sungji Hong, Bjørn Kruse og Andrew Smith.

 

Festival for kirkemusikk