Berit og Gabriel, sammen

Berit Opheim og Gabriel Fliflet er to markante musikere som har fulgt hverandre i tredve år, arbeidet i lag i ny og ne, og satt spor hver for seg. Nå kommer de til Mariakirken, sammen.

Berit Opheim fra Voss er en av landets fineste vokalister. Som folkesanger har hun lenge hatt plassen som den største tradisjonsbæreren på Vestlandet, og har vunnet Landskappleiken flere ganger. I tillegg boltrer hun seg med tidligmusikk og samtidsmusikk. Som medlem av vokalgruppen Trio Mediaeval opptrer Berit på konsertscener verden rundt. Berit Opheim har vært solist med bl.a. Bergen domkantori, Utla, KORK og Det Norske Solistkor, og samarbeider jevnlig med luttmesteren Rolf Lislevand.

Gabriel Fliflet er en fargerik musiker og musikkmaker med trekkspill som hovedinstrument og med lang fartstid innen en rekke ulike former for folkemusikk. Han ble kåret til Årets folkemusiker i 2011. I løpet av sitt musikerliv har han samarbeidet med en lang rekke av våre beste folkemusikere og artister fra helt andre sjangre – bl.a. Jan Eggum, Kari Bremnes, Knut Reiersrud, Bergen Big Band og BFO. Mest kjent er hans kompaniskap med trommeslager Ole Hamre i den uforutsigbare duoen Fliflet/Hamre.

På denne konserten med Berit Opheim og Gabriel Fliflet får publikum musikk med både poesi og kraft: Mange vakre folketoner og tradisjonelle salmer, med et tilskudd melodiøs musikk som Gabriel har laget, bl.a. fra bestillingsverket Elvemot (Osafestivalen 2006).

 

   

 

Berit Opheim – vokal
Gabriel Fliflet – trekkspill og tangenter

 

Mariakirken kl. 19.00
Tirsdag 24. oktober
Varighet 60 min
Bill. 150   Kjøp billetter

Festival for kirkemusikk