Byrd & Baden

Tidligmusikk møter elektronika i Skrudhuset

Den britiske komponisten William Byrd (1539/40-1623) etterlot seg en mengde kirkemusikk, skrevet både for den anglikanske og den katolske kirke.  Messe for tre stemmer omtales som et mesterverk fra den sene Elisabetanske polyfonien.

Skrudhuset i Bergen domkirke har en helt særegen akustikk. Konserten blir et møte mellom tidlig kirkemusikk fremført i sin tilsynelatende enkle form, og ny, elektronisk musikk.

 

 

Peter Baden har siden 1999 jobbet som komponist, arrangør, musiker og musikkprodusent med en rekke forskjellige grupper, artister og besetninger på profesjonelt nivå i hele Europa og i USA, Asia og Afrika. Han har arbeidet med bl.a: Mari Boine, Thea Hjelmeland, Kringkastingsorkesteret, Filharmonien i Bergen, Ensemble Denada, Bjørn Eidsvåg, Eva and the heartmaker, Ravi, m.fl. Baden har laget verk for orkester, elektronikk og visuals, og flere interaktive audiovisuelle installasjoner.

Vokaltrioen er sammensatt for anledningen. De tre sangerne har jobbet sammen i flere ensembleprosjekter, bl.a. i oppsetningen av operaen Melancholia av Jon Fosse og Georg Friedrich Haas.Janna Vettergren er bosatt i Stockholm og har en aktiv frilanskarriere innen både tidlig og ny musikk, blant annet for Folkoperaen. Kjetil Almenning er domkantor i Bergen og synger jevnlig med bl.a. Currentes. Halvor Festervoll Melien er en av Norges mest ettertraktede solister, og opptrer jevnlig i landets domkirker, med de store orkesterinstitusjonene og hos Den Norske opera og ballett.

 

William Byrd (1539/40-1623)
Messe for tre stemmer

 

Peter Baden – elektronikk/laptop

 

Janna Vettergren – alt

 

Kjetil Almenning – tenor

 

Halvor Festervoll Melien – baryton

 

Bergen domkirke, Skrudhuset
Lørdag 28. okt. kl. 22.00
Varighet 60 min
Bill. 150   Kjøp billetter

 

Byrd-messen kan også høres som en integrert del av gudstjenesten i Mariakirken søndag 29. oktober kl. 18.00.

Festival for kirkemusikk