Pilegrim i orgelsko

Pilegrim i orgelsko (PIO) er et nasjonalt prosjekt for orgelspillende barn og unge i alderen 6-19 år. PIO har som hovedmål at barna får del i den kirkemusikalske arven gjennom orgelet, og at de selv får nyskape og sette sitt preg på musikken.

Gjennom prosjektet vil Kirkerådet inspirere til å utvikle den profesjonelle kompetansen på opplæring og formidling av orgelmusikk, og bidra til at flere musikkfestivaler tilbyr orgelworkshops- og konserter for barn. Et delmål med pio er å inspirere til rekruttering til utdanning og yrkesliv som kantor i Den norske kirke. PIO søker å være et dristig og grensesprengende prosjekt, der unge musikere utforsker orgeltradisjonen sammen med profesjonelle musikere.

PIO er et pilotprosjekt for perioden 2016-2019 og er initiert av Kirkerådet, med støtte fra FUREstiftelsen, Eckbos legat og Norsk kulturråd. Hvert enkelt prosjekt blir til i samspill med utvalgte festivaler. Repertoaret PIO presenterer under Bergen kirkeautunnale spenner fra barokk til vår tid, og inkluderer musikk som skapes spesielt for denne konserten.

 

  

 

Orgelelever under Autunnalen er Vemund Gourvennec, Ingrid Hjerpseth, Magnus Øyvind Lange, Guro Elisabeth Millerjord, Mia Thrana-Isaksen, Rebekka Pedersen, Martin Rimstad, Andreas Tretteteig, Victoria E.A.B. Ulriksen, Leo H. Wyller

Lærere er Nils Henrik Asheim, Martine Bæver Larsen, Andreas Pettersen og Bjørn Vidar Ulvedalen.

 

Konsert i Bergen domkirke
Lørdag 28. okt. kl. 12.00
Varighet 60 min
Gratis inngang

 

Seminar og workshop for deltakerne torsdag 26. og fredag 27. okt.

Arrangeres av Bergen kirkeautunnale i samarbeid med Kirkerådet

 

Festival for kirkemusikk