SANCTUARY

Ivar Orvedal –  spoken word, perkusjon

TOMORROW NOW COMBO:
Per Jørgansen – trompet, vokal, perkusjon
Sigbjørn Apeland – kyrkjeorgel, trøorgel, piano
Knut Kvifte Nesheim – trommer, vibrafon

Fredag 25. september kl 21.00
St. Jakob kirke
Kr 200/100
Kjøp billetter

 

 

Ivar Orvedal – Foto: Frode Hølleland

Ivar Orvedal er frå Måren ved Sognefjorden. Han er utdanna skipselektriker, men har sidan 1980 vore sauebonde, forfattar, musikkskribent, økologisk gardbrukar, heste­oppdrettar, musikar, kulturentreprenør og improvisasjonskunstnar.

På denne konserten har han med seg nokre av dei fremste melodiøse improvisasjonsmusikarane vi har, med erfaring frå åndfull musikk i heile spekteret frå blues og spontan pasjon til samtidsmusikk.

Konserten blir både eit møte mellom himmel og jord, og mellom Orvedal sin eksistensielle poesi og nokre av dei viktigaste musikalske nyskaparane det siste decenniet – for fyrste gong saman i denne kombinasjonen.

 

Som poet har Ivar Orvedal ein nydeleg diksjon, som gjer at det verkeleg er den heilage teksten som sjanger ein møter på desse sidene. I eit usamanhengande, kaotisk nettverk av menneskelegheit, slik den kjem til uttrykk over alt og til alle tider.

Hadle Oftedal Andersen
i Bokmagasinet/Klassekampen,
om «Postreptilia» (bok og plate)
av Ivar Orvedal.

 

Sigbjørn Apeland (1966) Musiker (orgel, harmonium) og musikkforsker. Han arbeider i grenseland mellom folkemusikk, kirkemusikk og improvisatorisk musikk. Apeland har vært kantor i Ølen og i Sandvikskirken. I dag er Apeland førsteamanuensis ved UIB. Stillingen er primært knytta til folkemusikkarkivet Arne Bjørndals samling. Ved sida av eigne plater har han spela på mange av andre sine plater og konsertar, mange hundre i talet.

Per Jørgensen (1952) er en allsidig musiker (trompet, vokal, perkusjon) som gjorde seg sterkt gjeldende i Bergens Jazzmiljø fra 1970-tallet. Har siden 1990 ledet trioen JøKleBa med Audun Kleive og Jon Balke til en rekke innspillinger, samt trioen J.I.G. med Terje Isungset og Ole Amund Gjersvik. Jørgensen har forøvrig medvirket på en rekke innspillinger og turneer med fremtredende norske musikere, og har mottatt flere priser.

Knut Kvifte Nesheim (1992) er trommeslager, vibrafonist og komponist fra Oslo. Han har master i komposisjon og improvisasjon (NOCOM) fra Gøteborg Universitet, og har de siste årene delt tiden sin mellom Oslo, Gøteborg og København, hvor han spiller med en rekke band og musikere, både live og i studio, i tillegg til sitt eget band, PoC.

 

Festival for kirkemusikk