SEVEN LAST WORDS

Med Bergen Domkor, orkester og gjestedirigent Julia Selina Blank.

Lørdag 26. september kl 17.00
Bergen domkirke
Kr 300/200
Kjøp billetter

 

 

Den skotske komponisten Sir James MacMillan er omtalt som Storbritannias største nålevende klassiske komponist. Han evner å skrive ny musikk man ikke har hørt maken til, men som likevel taler direkte til publikum ved første lytting. Bergen Domkor fremførte det kraftfulle verket «Seven Last Words from the Cross» for snart ti år siden, og ser frem til å gjøre det igjen. På programmet står flere verker av MacMillan og svenske Sven-Erik Bäck.

 

Julia Selina Blank – Foto: Ingvild Festervoll Melien

Konserten ledes av den unge dirigenten Julia Selina Blank. Blank har internasjonal erfaring som leder av ensembler, kor og orkester. Hun har sin utdannelse fra München, Stockholm og Oslo. Som dirigent har hun vært med på å starte opp blant annet vokalensemblet DAME, Junges Vokalensemble München og det nyetablerte JSB-Ensemble Oslo. Julia har vunnet flere priser, sist i World Choral Conducting Competition i Hong Kong i 2019.

 

Bergen Domkor ble startet i 2009 av domkantor Kjetil Almenning, og holder jevnlig konserter av høy kvalitet med et bredt repertoar, både acappella og i samarbeid med andre.

 

 

Festival for kirkemusikk